Sommeråpent
Hver tirsdag i perioden 20. juni til og med 22. august er dere hjertelig velkommen inn i Bakstehuset fra kl. 10-15.
Og ellers når døra til Bakstehuset er åpen! Her kan dere se når vi baker møsbrømlefser. Vi har smaksprøver på flatbrød. Du finner oss på baksiden av Nordneskroa.
Hva produserer vi?
Mange ulike typer lefser som er håndkjevla, takke- og eventuelt ovnstekte:
- Møsbrømlefser
- Den lille møsbrømlefsa
- Krinalefser
- Gammeldagslefser
- Mørlefser
- Kvitlefse med brunostkrem
- Mjuklefser som er ei matlefse som vi produserer til Nordneskroa
Ulike typer flatbrød:
- Flatbrød - vanlig type
- Flatbrød med urter - rosmarin og havsalt
- Flatbrød med urter - timian og havsalt
Annet:
- Granskuddsirup
- Ripschutney
- Rabarbrachutney
- Eplechutney
- Akevittgelé med granskudd
- Tyttebærgelé med cognac
- Diverse andre sesongvarer som bl.a. Rabarbrasaft med jordbær og vanilje, tyttebærgløgg m.m.
Flere av våre produkter serveres på Nordneskroa på enkelte retter og/eller i catering.
Hvor kan man kjøpe våre produkter?
- I Matkroken på Nordneskroa
- Via vår Nettbutikk som sendes og/eller leveres i nærområdet på strekningen Nordnes-Bodø etter avtale
- På Salten Mat Festival (i september på Fauske) og eventuelle andre steder som julemarked o.l. i Saltenområdet
Smurte lefser?
I tillegg til våre 2- og 8-pakninger med ulike type lefser som vi selger i Matkroken på Nordneskroa, så kan lefsene også bestilles i vår nettbutikk.
Når det gjelder større ordre må dette avtales i hvert enkelt tilfelle.
Foto: Karoline O. A. Pettersen
Bli med på en møsbrømlefseopplevelse!
"En møsbrømlefseopplevelse" er formidling og læring om historien til møsbrømlefsa, og hvordan du lærer å bake dem. Mer informasjon finner du under Formidling av tradisjonsmat.
Irene Jansen og Lisa Grimstad er i gang med produksjon av møsbrømlefser. Foto: Karoline O. A. Pettersen
Her bakes det mange ulike typer lefser og flatbrød. Foto: Lisa Grimstad
Det er godt å ha en benk til å sitte på mellom slagene.