Bringebæreddik
Tyttebærgløgg
Kalender
Åpen dag i Bakstehuset
Bakstedamene åpner bakstehuset hver onsdag i sommer under møsbrømlefseproduksjonen, og ellers når vi har dørene åpne er du hjertelig velkommen innom til oss!
Perioden er fra og med 26. juni til og med 19. august.
Vi har smaksprøver på flatbrød.
Hilsen Bakstekjerringene på Nordnes og våre assistenter!
Barnas dag i Bakstehuset
Dette er et arrangement under årets Kulturminnedager.
Vi ønsker å sette fokus på kunnskapen og håndverket for å lage møsbrømlefsa som er ekte Sailtenkost. Da kan de fra 6 år og oppover være med å lage sine egne møsbrømlefser - den lille møsbrømlefsa!
Vi kan ha små grupper på 6 stk. inne i bakstehuset av gangen. Dermed vil alle få mulighet til å kjevle, steike og tilslutt smake på det ferdige resultatet. De som venter på tur kan være utenfor Bakstehuset å leke med ulike leker fra gamle dager.
Små og store er hjertelig velkommen!
Tradisjonsmatdagan
Dette blir de 14. og siste gang vi arrangerer Tradisjonsmatdagan. Siden 2022 har arrangementene våre, inkludert Barnas dag i Bakstehuset, vært en del av de årlige kulturminnedagene i Norge.
Et arrangement som Nordneskroa har arrangert sidn 2011 for å holde gamle tradisjonsmatretter i hevd. Årets tema er spor, nettverk og forbindelser. Vi setter fokus på kunnskap og håndverket som kreves for å ivareta kulturarven vår. Dette er en dugnad som krever masse ressurser, kompetanse og ildsjeler som bidrar til å få fram tradisjonsmat. I tillegg utvikles nye produkter basert på kortreist og lokale råvarer.
Vi holder på å planlegge en rekke ting med ulike sammarbeidspartnere som kurs, kunstutstilling samt andre innslag.
Når vi har mer informasjon og menyen klar vil vi legge dette ut her!
Velkommen!
Tradisjonsmatdagan
Dette blir de 14. og siste gang vi arrangerer Tradisjonsmatdagan. Siden 2022 har arrangementene våre, inkludert Barnas dag i Bakstehuset, vært en del av de årlige kulturminnedagene i Norge.
Et arrangement som Nordneskroa har arrangert sidn 2011 for å holde gamle tradisjonsmatretter i hevd. Årets tema er spor, nettverk og forbindelser. Vi setter fokus på kunnskap og håndverket som kreves for å ivareta kulturarven vår. Dette er en dugnad som krever masse ressurser, kompetanse og ildsjeler som bidrar til å få fram tradisjonsmat. I tillegg utvikles nye produkter basert på kortreist og lokale råvarer.
Vi holder på å planlegge en rekke ting med ulike sammarbeidspartnere som kurs, kunstutstilling samt andre innslag.
Når vi har mer informasjon og menyen klar vil vi legge dette ut her!
Velkommen!