I 2018 feiret Saltdal Husflidslag 35-årsjubileum. I forbindelse med dette jubileet kom idéen om å få gitt ut et mønsterhefte med de vakre oppskriftene som vårt medlem Jensine Lillealter hadde designet. Idéen ble satt ut i livet, og resultatet er et flott strikkehefte som inneholder mønster på votter, sokker, lue, pannebånd og jakke. Du kan også lese artikler om hvordan mønsteret ble til., om sauer og ull, og om stell og vedlikehold av strikkeplagg.
Kalender
Barnas dag i Bakstehuset - Den lille møsbrømlefsa
Med årets tema under Kulturminnedagene 2023 "Levende kulturarv" ønsker vi å sette fokus på kunnskapen og håndverket for å lage møsbrømlefsa som er ekte Sailtenkost.
Da kan de fra 6 år og oppover være med å lage sin egen lefse.
Vi vil ha små grupper på 6 stk. inne i bakstehuset av gangen. Dermed vil alle få mulighet til å kjevle, steike og tilslutt smake på det ferdige resultatet.
De som venter på tur kan være utenfor bakstehuset å leke med ulike lekser fra gamle dager. Det kan komme flere overraskelser når programmet blir helt ferdig.
I fjor hadde vi ca. 20 barn på besøk, og vi håper på enda flere i år!
Velkommen!
Tradisjonsmatdagan 10 års jubileum!
Tradisjonsmatdagan er et arrangement som Nordneskroa har arrangert siden 2011 for å holde gamle tradisjonretter i hevd. Når vi ser bort fra ombygging av kjøkkenet på Nordneskroa (2016), og to år med pandemi (2020/21) med en buffét med de mest populære tradisjonsmatrettene, har vi 10 års jubileum i år.
Tema for årets Kulturminnedager er "Levende Kulturarv" som også vil være vårt tema i år under jubileumsåret vårt. Vi setter fokus på kunnskap og håndverket som kreves for å ivareta kulturarven vår.
Dette er en dugnad som krever masse ressurser, kompetanse og ildsjeler som bidrar til å få fram tradisjonsmat. I tillegg utvikles nye produkter basert på kortreist og lokale råvarer.
Hele programmet vil bli offentliggjort så snart dette foreligger.
Velkommen!
Tradisjonsmatdagan 10 års jubileum
Tradisjonsmatdagan er et arrangement som Nordneskroa har arrangert siden 2011 for å holde gamle tradisjonretter i hevd. Når vi ser bort fra ombygging av kjøkkenet på Nordneskroa (2016), og to år med pandemi (2020/21) med en buffét med de mest populære tradisjonsmatrettene, har vi 10 års jubileum i år.
Tema for årets Kulturminnedager er "Levende Kulturarv" som også vil være vårt tema i år under jubileumsåret vårt. Vi setter fokus på kunnskap og håndverket som kreves for å ivareta kulturarven vår.
Dette er en dugnad som krever masse ressurser, kompetanse og ildsjeler som bidrar til å få fram tradisjonsmat. I tillegg utvikles nye produkter basert på kortreist og lokale råvarer.
Hele programmet vil bli offentliggjort så snart dette foreligger.
Velkommen!