Ferske møsbrømlefser

I tillegg til å vise frem hvordan møsbrømlefsene bakes så var det anledning til å kjøpe helt ferske møsbrømlefser enten for å spise på Nordneskroa eller å ta med hjem. Mange hadde også ulike spørsmål eller historier å fortelle.

Flere bakedager 

Det vil bli flere bakedager på Nordneskroa i løpet av året med jevne mellomrom. Ved spesielle arrangement stiller vi også opp med baking!

Mange tradisjoner rundt møsbrømlefsa

Møsbrømlefsa er mer en enn matrett, den er et symbol på tilhørighet og identitet for en ekte Saltenværing! Dette er lefsa alle fra Salten reiser hjem for å spise. På Nordneskroa ser vi at mange som stopper innom ønsker å prøve vår lokale matrett.

Hvitt søvel var mer vanlig på møsbrømlefsa enn søvel laget av brunost da den var dyrere. I tillegg også et symbol på fattigmannskost enn søvelet som var laget av brunost. Her var det også mange ulike varianter med hvitt søvel med sukker eller vanlijesukker, noen hadde kjøttkraft på og noen brukte surmelksgrøt på som vi også serverer på Nordneskroa. Dette er et bra alternativ til de som ikke er så glad i brunost.

Tilbehøret til møsbrømlefsa varierer. Noen liker kun søvel, andre vil ha smør og/eller rømme, sukker, sirup eller fisk som tilbehør. Tidligere var det vanlig å få servert karvete til møsbrømlefsa, og det tilbyr vi selvsagt på Nordneskroa. Ønsker du mer informasjon om møsbrømlefsa så har vi samlet informasjon i et eget hefte som vi selger i vår nettbutikk.